juni 21,2018

Vill du lyckas med IT-rekrytering?

De senaste åren presenteras alltfler tjänster att förenkla ansökningsprocessen för arbetssökande. I en ständigt mer digitaliserad värld ställs allt högre krav på att allt vi gör digitalt skall gå så snabbt som möjligt. 

Enkelhet framför allt!

”Sök med bara en knapptryckning”, ”Sök jobb utan CV”, ”Sök jobb anonymt” är några exempel. Och visst finns initialt poänger i att undvika en subjektiv bedömning som därmed är full av fördomar/förutfattad mening. Där finns stora fördelar för såväl arbetsgivare som arbetstagare att finna en bra matchning. Men detta gäller främst när antalet sökande är avsevärt större än möjliga tillsättningar.

IT-rekrytering är inte som annan rekrytering

Inom IT-rekrytering är det upp-och-nedvända världen. Behov av kompetens överstiger vida antalet ansökningar. Och det finns risker med att svepas med i en digitaliserad rekryteringsprocess för bolag med stort behov. Om du inte tillhör de fåtal arbetsgivare som får 1000-tals ansökningar varje månad så har du heller inte råd att missa möjligheten till att etablera en personlig relation med potentiella framtida medarbetare.

Oseriösa telefonförsäljare inom IT-rekrytering

En senior IT-specialist med uppdaterad LinkedIn-profil får många jobberbjudanden varje vecka. De flesta börjar med ”Jag har en spännande tjänst som jag tror skulle passa dig”. Problemet med denna typ av formulering är att det saknar den grundläggande komponenten vid all ”försäljning” – behovsanalys och förståelse för kundnytta (kandidat-nytta).

Detta gör att personen upplever dig som vilken usel telefonförsäljare som helst. Någon som inte vet vem du är, vad du vill, vad du gjort och vart du är på väg. Utan den kunskapen har du som arbetsgivare/rekryterare heller ingen som helst aning om vad som är en tjänst som passar hen bäst.

Lösningen

I en allt mer digitaliserad värld blir de personliga relationerna och dialog allt viktigare för en fördjupad förståelse av vår strävan, motivationsfaktorer och krav på framtida arbetsgivare.

Därför bör du alltid ställa frågan: ”Vad är viktigast för dig vid valet av nästa arbetsgivare?”. Om du som arbetsgivare/rekryterare kan erbjuda allt det kandidaten önskar så kan du med gott samvete också säga ”Jag har en tjänst som jag tror passar dig”.

Om Pintree AB

På Pinetree gör vi tvärtom från många andra företag som söker IT-specialister. Vi utgår inte från kunden utan från kandidatens individuella önskemål och krav på nästa arbetsgivare. Vi satsar på personliga relationer och jobbar proaktivt med att söka upp företag som matchar individens önskemål. Det gör att vi är selektiva och väljer bara att samarbeta med de allra bästa i varje bransch.

Välkommen att kontakta oss på info@pinetree.se

http://www.pinetree.se

#IT #Rekrytering #IT-rekrytering #headhunting #rekrytering

No Comments

Post A Comment