juli 05,2017

VÄSSA DIN LINKEDIN-PROFIL OCH LANDA DRÖMJOBBET

Det behöver inte alls ta många timmar att skapa en professionell jobbprofil som garanterat kommer att fånga stjärnrekryterarnas uppmärksamhet på LinkedIn. Få reda på hur du kan få just din LinkedIn-profil att stå ut bland miljontals andra med sex enkla tips.

 

  1. Anpassa innehållet i ditt gamla CV

Det går inte särskilt bra att bara klippa och klistra in ditt Word.doc-CV till din LinkedIn-profil. Här gäller det istället attdu anpassar informationen till ett kortare och mer nyckelord-baserat språk. LinkedIn har närmare 400 miljoner användare (varav en miljon användare i Sverige) och är den plattform som de allra flesta rekryterare använder sig av på nätet. Därför är det viktigt att du gör jobbet enklare för dem att hitta dig genom att skapa en dynamisk profil av dig själv som utstrålar professionalism och även en gnutta kreativt tänkande. Lista på ett kort och koncist sätt dina viktigaste utbildningar och anställningar. Beskriv dina meriter och inkludera gärna rekommendationer från tidigare chefer och kollegor. Numera går det även att lista projekt som du hanterat och koppla dessa till andra LinkedIn-användare.

 

  1. Skapa rätt profil

Med miljontals användare runtom i världen som kämpar om strålkastarljuset på LinkedIn gäller det att ha rätt profil som får dig att sticka ut. Tänk först igenom syftet med din profil. Är du på jakt efter det nya drömjobbet eller är du mer intresserad av att bredda ditt kontaktnätverk? Kanske funderar du på att byta bransch och behöver bygga upp ett helt nytt nätverk. Se till att du skapar en profil som passar ditt syfte.

  1. Välj rätt språk

Är din profil på svenska och du är ute efter att landa ett jobb i New York lär det bli svårt för rekryterarna på andra sidan Atlanten att hitta dig. Vill du ändå ha kvar din svenska profil är det i så fall bättre om du har den både på svenska och engelska. Se till så att båda versionerna ser proffsiga ut, dvs. är fria från slarvigt språk, stavfel etc. Även på LinkedIn är det viktigt att innehållet i din profil ser fläckfritt ut.

  1. Använd relevanta sökord

Sökord är väldigt viktigt på en LinkedIn-profil! Letar du efter ett jobb som IT-programmerare ska du försöka att använda det ordet så många gånger som möjligt i din profil så att du har en chans att bli hittad i sökningar. Det får dock inte se alltför repetitivt ut. Språkkunskaper och annan IT-kompetens är också bra att ha med i din profil.

  1. Uppdatera din profil med jämna mellanrum

Tvärtemot vad man kan tro är det faktiskt många som missar att nämna att de aktivt söker jobb. Uppdatera din profil med jämna mellanrum och särskilt din headline som ska vara kort, kärnfull och innehålla relevanta nyckelord. Välj ett professionellt profil-foto, alltså inte ett passfoto eller en croppad semesterbild. Användare och företag som har konton utan foto filtreras automatiskt bort av många rekryterare.

  1. Gå med i grupper

Det gäller att vara aktiv på Linkedin. Gå med i grupper och nätverk, delta i diskussioner! Det här är ett utmärkt sätt att knyta kontakter samtidigt som du delar med dig av din kunskap och erfarenhet. Följ företag, organisationer och personer som du är intresserad av att jobba för/med och få reda på när nya vakanser utlyses. Genom LinkedIn Pulse kan man även följa olika ämneskanaler.

No Comments

Post A Comment