juni 13,2017

VAD EN HEADHUNTER LETAR EFTER I DITT CV

Din absolut starkaste resurs när du söker jobb är ditt CV. Därför är det väldigt viktigt att det blir rätt från början. Läs mer om vad en headhunter håller extra koll på i ett CV och öka dina chanser att bli kallad till en anställningsintervju!

 

Ett lättöverskådligt CV

Ditt CV bör inte bara vara lättläst utan också lättöverskådligt för personen som läser det. Punkter som bör inkluderas i ett CV oavsett vilket format du väljer är utbildning, arbetserfarenhet, ansvarsområden och dithörande kronologisk information. Och så förstås kontaktuppgifter!

 

Ett CV fritt från stavfel och överdriven grafik

En flashig layout drar uppmärksamhet från innehållet i ditt CV och kan även vara förvirrande för rekryteraren så håll dig borta från överambitiösa mallar såvida du inte söker en tjänst som grafisk designer. Undvik också att använda fetstil i själva texten. Fetstil hör bara hemma i rubrikerna!

Be gärna någon du litar på att korrekturläsa ditt CV innan du skickar iväg det. Det är lättare än vad man tror att missa stavfel, dubbla mellanslag eller extra punkter och kommatecken. Se till att du har ett perfekt skrivet CV innan du klickar på ”Skicka”.

Ett CV som visar på rätt kompetens

Här gäller det att använda sig av rätt nyckelord. Många headhunters skummar igenom ett CV på bara några sekunder i jakten på specifika nyckelord. Har du sökt en tjänst som iOS-specialist är det troligt att personen som läser ditt CV kommer att söka på iOS eller relaterade nyckelord för att ta sig snabbare till kärnpunkterna i ditt CV. Finns det inte ett enda relevant sökord i texten är det stor risk att ditt CV hamnar i papperskorgen.

 

Ett CV som visar på framsteg

Förhoppningsvis har du lyckats åstadkomma någon form av framsteg med varje anställning. Fokusera på detta, även om det bara handlar om en liten men värdefull förändring i dina ansvarsområden, ett projekt som du rott hem helt på egen hand eller en kurs som stärkt din kompetens. Rekryterare lägger stor vikt på framsteg och varje tidigare anställning bör reflektera någon form av framsteg.

 

Ett CV med luckor

De allra flesta har väl någon liten lucka i CV:t och det behöver absolut inte betyda ett bakslag när du söker jobb. Ofta handlar det om sjukskrivningar, arbetslöshet, ett misslyckat försök till entreprenörskap, mamma/pappaledighet och sabbatsår som kan orsaka en icke så spikrak väg genom arbetslivet. Luckor utgör inte ett hinder i karriären så länge du hanterar dom på rätt sätt. Har du använt din arbetslöshetsperiod till något produktivt (exempelvis studier, projekt eller volontärarbete) är det definitivt ett plus, särskilt om du söker ett jobb där dina kunskaper som volontärarbetare eller akademiker är relevanta.

 

No Comments

Post A Comment