mars 28,2017

En praktisk guide till headhunting i Sverige

Undrar du hur det går till att bli headhuntad i Sverige? Är du ute efter nya utmaningar men inte riktigt vet var du ska börja någonstans? Vår guide till headhunting förklarar hur rekrytering fungerar i Sverige och vad som är viktigt att tänka på innan du tar klivet in i headhunting-racet.
Headhunting i ett nötskal

Headhunting handlar om att hitta rätt person till rätt tjänst och ofta är det ledande bolag som söker starka profiler till en chefs – eller expertfunktion. En del rekryteringskonsulter koncentrerar sig på branschinriktad rekrytering medan andra ägnar sig åt en mer branschöverskridande verksamhet. Alla har dock ett övergripande mål: att hitta den perfekta kandidaten!

Satsa smått, vinn stort!

Bland rekryteringsjättarna på den svenska marknaden hittar du Alumni, Randstad och Monster. Väljer du att skicka en ansökan till något av dessa tre får du också vara beredd på att risken är hög att din ansökan drunknar i ett hav av elektroniska CV. Håll därför även utkik efter mindre rekryteringsföretag som erbjuder liknande tjänster men specialiserar sig inom en viss nisch, till exempel ekonomi och administration eller försäljning och IT/teknik.

 

Skriv ett CV i världsklass!

Det kan kännas både pirrigt och frustrerande att skriva ett riktigt bra CV men tänk på att ditt CV inte är till för att beskriva dig som person utan som professionell yrkesutövare. Har du detta i minnet blir det också lättare att hålla en viss distans till det som hamnar på pappret. Använd punkter, tydliga rubriker och korta meningar. Strukturen måste kännas logisk för rekryteraren och innehållet ska vara lättläst. Sätt inte slutpunkt förrän du är övertygad om att rekryteraren kommer att förstå varför du är den perfekta kandidaten för jobbet.

Misstag som stjälper dina chanser att bli headhuntad

Väntar du fortfarande på att drömjobbet ska utannonseras? De flesta rekryteringsföretag låter dig ladda upp ditt CV på deras webbsida även om du inte aktivt söker en tjänst. Många har nämligen tjänster som inte utannonseras, sk. icke publika rekryteringar.

När uppdaterade du ditt CV senast? Det ser inte så proffsigt ut om din senaste tjänst tog slut i maj 2011. Se till att hålla ditt CV fräscht och uppdaterat (detta gäller även CV på sociala nätverk, mer om det i nästa stycke).

Är du tillräckligt social på webben? Se till att synas på affärsnätverk som Linkedin och Xing. Följ gärna företag som du är intresserad av på andra nätverk som Twitter. Våga också att själv skriva och skicka tweets!

 

Headhunting på LinkedIn

LinkedIn har närmare två miljoner användare bara i Sverige! Här möts företag och arbetssökande för att knyta kontakter som senare kan leda till jobb. Det finns en del tricks som ökar dina chanser att stå ut på LinkedIn. Ett av dessa tricks är att arbeta mycket med nyckelord. Vilka nyckelord använder en arbetsgivare som letar efter just din kompetens? Beskriv din erfarenhet med söktermer snarare än långa meningar. Gå också gärna med i grupper där det diskuteras trender och nyheter inom just din bransch. Många headhuntingföretag har egna grupper på LinkedIn som man kan följa för att få information om nyligen utannonserade jobb.

No Comments

Post A Comment